Zara reopens newly expanded store at Tokyo's Shinjuku

Following an extensive refurbishment and expansion, Zara reopens its flagship store in Tokyo's Shinjuku. The new store features the brand's latest global concept and technology, and includes a whole additional floor of shopping space. The total area now measures over 2,300 square meters, almost 900 square meters larger than the original store, allowing more space to display all the brand's latest collections (Woman, Basic, TRF, Kids and Man). The newly refurbished store, designed by Zara's in-house architectural team, enhances the building's impressive façade with a vast screen displaying the brand's latest collection images. The store opens with an alluring installation by Dutch artist Rotganzen. 

The essence of the new store image can be summed up in four words: beauty, clarity, functionality and sustainability. A sleek white surface spans the ceiling and walls so that the limits within the store are no longer defined. This helps to create the illusion of space and freedom while creating a backdrop which enhances the beauty of the fashion creations. The space invites the customer to enjoy as never before the experience of feeling, touching, observing and interacting with the merchandise.

The Shinjuku store also incorporates all the green-building criteria stipulated by Zara's parent group Inditex. In accordance with the Group's environmental plan known as Sustainable Inditex 2011-2015, the new eco-efficient store consumes 30% less energy and half as much water compared with a conventional store. To ensure the store continues to meet these energy reduction targets, its energy use is regulated by a central control center at Zara's headquarters in Arteixo, northwest Spain.